Իրականացման տևողությունը ՝ օգոստոս․սեպտեմեր,հոկտեմբեր
Նպատակը ՝երեխաները հաճախ չեն սիրում ուտել առողջ սնունդ ,հատկապես ձմռանը երբ միրգ,բանջարեղեն,հատապտուղների տեսականի չկա ,օրգանիզմը պահանջում է գույներ,վիտամիններ և ահա ամառվա ընթացքում իրենց ձեռքով սառեցված մթերքը լավագույնը կապահովի վիտամինային պաշարը։ Սառեցված մթերքը առողջ տարբերակ է պահածոյացված մթերքի փոխարեն,առանց շաքարի,առանց ջերմամշակման ձմռանը օգտագործել տարբեր նպատակներով՝ թարմ կոմպոտների,յուգուրտների,մրգային ժելեների, մրգային սմուզիների պատրաստման համար։
Նախագծի ընթացքում նախատեսվում է սովորողի մեջ ձևավորել առողջ սնվելու մշակույթ։
Միջավայրը խոհանոց ակումբ
Անհրաժեշտ գործիքները՝ 2 չափի խորը տարա,սկուտեղ,զիփ տոպրակ,դանակ
Կիրառվող մեթոդները՝ պարտադիր է սառեցումը իրագործել սառցախցիկում,որը ունի նո ֆրոստ համակարգ և ապահովում է- 21 աստիճան։
Նախագծի իրականացման ընթացքը մթերքի ձեռքբերում, մշակում ,սառեցում,փաթեթավորում
Նախագծի ընթացքում նախատեսվող ուսումնական ճամփորդություն՝ Արատեսի դպրական կենտրոն ,մթերային շուկա,
Նախագծի ամփոփում , գնահատում (լրացվում է նախագծի ավարտից հետո)
- արդյունքներ (ստեղծված ուսումնական նյութեր…….)
- գնահատում (ձեռք բերած կարողություններ, հմտություններ, արդյունավետություն, արձանագրված հաջողություններ, ձախողումներ………)
Նախագծի արդյունքների հրապարակում, տարածում
Оставьте комментарий