Ղափամա

Ինչպես պատրաստել ղափամա. պատրաստման 3 տարբերակ

Կա ղափամա պատրաստելու մի քանի տարբերակ: Թերևս ամենատարածված տարբերակն՝ առանց շատ բաղադրիչների այս եղանակն է.

Ավանդական ղափամա

Դդումը լվանալուց հետո կտրել վերևի հատվածն այնպես, որ այն որպես կափարիչ ծառայի: Մաքրել դդմի ներսը, հեռացնել կորիզները, ողողել և թողնել քամվի:

Կաթսայի մեջ եռացնել 3 բաժակ ջուր, ավելացնել բրինձ և դանդաղ կրակի վրա  բրինձը կիսաեփ անել ՝ մոտ 15 ր:  Առանձին ամանի մեջ բրինձը խառնել կտրտած չրերի հետ, ավելացնել կարագ, աղ, դարչին, մեղր ու ընկույզ: Խառնուրդը լցնել դդմի մեջ, ավելացնել 1/4 բ. եռացրեծ ջուր, փակել կտրած կափարիչով: Դնել նախապես տաքացրած ջեռոցը (200 աստիճան) և եփել 1,5-2 ժամ` մինչև փափկի:

Գորիսի Ղափամա 

1 կգ դդում, 0,5 կգ բրինձ, 2 – 3 գլուխ սոխ, 80 գրամ հոնաչիր, 200 գրամ կարագ կամ յուղ, խառը կանաչի, աղ:
Դդումը պոչի կողմից կտրել, կորիզները հեռացնել, բրինձ, մանր կտրտած սոխ, հոնաչիր, կարագ կամ յուղ, աղ (եթե դդումը քաղցր չէ` նաեւ շաքարավազ) լցնել, խառնել, կտրած մասով նորից դդումը ծածկել, տեղավորել թոնրի կամ ջեռոցի մեջ եւ եփել: Երբ դդումը փափկիª ղափաման պատրաստ է:

Համով Ղափամա

դդում

բրինձ – 0,5 կգ

ծիրանաչիր – 100 գ.

սալորաչիր – 100 գ.

պիստակ – 100 գ.

պոպոք – 100 գ.

շաքարավազ

մեղր

դարչին

կարագ:

Оставьте комментарий

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com.

Вверх ↑

Создайте подобный сайт на WordPress.com
Начало работы