Խոհարարության դասընթացները կհետաքրքրեն ոչ միայն ապագա խոհարարներին ,այլ նաև այն մարդկանց ովքեր սիրում են համեղ և առողջարար սնվել,կամ պատրաստել ընտանիքի համար և զարմացնել նոր բացահայտված տաղանդով։ 2021-2022 ուս տարվա ընթացքում պատրաստվում ենք ծանոթանալ խոհարարության հիմունքներին հետևյալ կետերով;
- Ձևավորման և մատուցման նշանակությունը որտեղ առանձին կարտացոլվեն ՝ սպասքի ընտրումը,գույների նշանակությունը և համադրումը,մթերքների համադրումը,նախուտեստների մատուցման ջերմաստիճանը,նախուտեստների պատրաստման սահմանված ժամանակը
- Ծիսական օրացույցում կունենանք մասնակցություն ՝ Հարիսայի ծեսով,թթու դրիկով,ղափամա,բերքի տոն, ամանոր,գարնանն ընդառաջ և էլի շատ տոներով։
- Սովորողների համար կարևոր կետերից մեկն է շփումը ոլորտի մասնագետների հետ,կլինն մաստեր դասեր,կգնանք հյուր և կընդունենք հյուրեր մեր խոհանոցում։
- Առանձին կետով անդրադառնալու ենք ճամբարային խոհարարությանը,հատկապես Արատեսյան մառանը կլինի խմբի գործունեության կենտրոնում ,նախապես համաձայնեցնելով լաբորատորիայի հետ
- Համագործակցություն 9 րդ դասարանի կինո-ֆոտո ընտրության խմբի հետ,սովորողները վիդեո տարբերակով սեբաստացիներին կառաջարկեն ՝ինչ եփել այսօր ։
- Ֆիլմի դիտում
- Արդի խոհարարական բիզնեսսում կարևոր կետ է բանկետային ծառայության հմտությունը,որը կլինի ծրագրի հիմքերից մեկը,սովորողները պրակտիկ կերպով կծանոթանան կորպորատիվ փաթեթների սպասարկմանը։
- Հունվարյան ամփոփումներ
Սովորողի մոտ ձևավորել հասարակական սննդի, խոհանոցի սանիտարահիգենիկ և անվտանգության կանոնների պահպանման կարողություններ: Ավարտելով այս մոդուլը` սովորողը կիմանա հումքի, կիսապատրաստվածքներիև խոհարարական պատրաստի արտադրանքների պահպանման և տեղափոխման սանիտարական պահանջները,ինֆեկցիաների և թունավորումների կանխարգելիչ միջոցառումներ, ինչպես նաև ապահովել անձնական
հիգիենայի պահանջները և հակահրդեհային անվտանգության կանոնները:
Որից հետո ամփոփում ենք՝
Ներկայացնել նախապատրաստական աշխատանքների կատարումը
Կատարման չափանիշներ
1) ճիշտ է ներկայացնում խոհանոցի նախապատրաստական աշխատանքների կատարման գործընթացը,
2) ճիշտ է նախապատրաստում խոհանոցը աշխատանքային գործընթացին:
Գնահատման միջոցը Արդյունքի գնահատումն իրականացվելու է հարց ու պատասխանի և գործնական առաջադրանքի հիման վրա:
ՈՒսանողին կտրվեն հարցեր խոհանոցային սարքավորումների անվտանգության, սարքավորումների և պարագաների
սանիտարահիգենիկ վիճակի, խոհարարի անձնական հիգիենայի մասին: Գործնական հանձնարարությամբ
ուսանողին կհանձնարարվի նախապատրաստել խոհանոցը:
Ստորև ներկայացվում է արդյունքի ուսուցման ծրագրային մանրամասներ՝
1 նախապատրաստել խոհանոց
2 ստուգել օգտագործվող սարքավորումների անվտանգությունը, —
3ստուգել խոհանոցի սանիտարական վիճակը,
4խստորեն պահպանել անձնական հիգիենայի կանոնները:
Արդյունքի յուրացումը դրական է, եթե սովորողը հարցերին հիմնականում պատասխանում է ճիշտ, իսկ գործնականառաջադրանքը կարողանում է կատարել ամբողջությամբ:
Փուլ 2
1) ներկայացնել սննդամթերքի ջերմային մշակման եղանակները,
2) կատարել սննդամթերքի ջերմային մշակման գործողությունները:
Ստորև ներկայացվում է արդյունքի ուսուցման ծրագրային մանրամասներ՝
ա) հիմնական եղանակ` — եփում, —
բովում, — խանձում, — ջրխաշում, համակցված
Փուլ 3
Սովորողի մոտ ձևավորել կերակրատեսակների պատրաստման, ձևավորման կարողություններ:
1) օգտվի բաղադրատոմսից համապատասխան նախուտեստ պատրաստելու համար,
2) կատարի պատրաստի արտադրանքի համապատասխան ձևավորում և հանձնում:
Գործնական հանձնարարությամբ սովորողին կհանձնարարվի ընտրել նախուտեստ, պատրաստել այն ըստ
բաղադրատոմսի, հաշվարկել չափաքանակների հանրագումարը:
Оставьте комментарий